Kom ondertussen meetrainen op het strand! Krav Maga strandtraining op woensdag 25/09/21 van 19u00 tem 20u15. Meld je HIER aan voor uw EERSTE proefles Krav Maga.

 

Foto’s: Daniel Van Troyen – Fotoclub Argus 


Welkom op de pagina van Defensa! Een zelfverdedigingsschool te Knokke-Heist gespecialiseerd in Krav Maga – Realistische zelfverdediging waarbij iedereen (kinderen & volwassene) welkom is! Sinds de restricties, is de missie uitgebreid naar een unieke combo, nl outdoor survival skills & Krav Maga (realistische zelfverdediging). Defensa heeft namelijk een privéterrein/bos ter beschikking!

Voor wie? 

 • Je hebt een grote honger om jezelf en je naasten te leren beschermen op een verantwoordelijke manier
 • Je wilt graag weten hoe je (beter) moet omgaan met agressie/geweld in het algemeen
 • Je voelt dat je verbaal, mentaal en/of fysiek nog wilt en kan groeien en zoekt een nuttige activiteit waarbij je hierin gelijktijdig kunt groeien
 • Je hebt nood aan een nieuwe uitdaging in je leven en je wilt de buitengrenzen verkennen (op een veilige manier) van je comfortzone

Locatie: FOS scoutslokaal – Smedenstraat 125 – 8300 Knokke-Heist

Vanaf 16+ voor mannen en vrouwen! Wij focussen dus op jouw persoonlijke groei -dus geen plaats voor grote ego’s/narcisten/macho’s en vandaar dat bij ons het groepsgevoel primeert. Het is een flexibel systeem dat simpel en snel te leren is voor iedereen. Het maakt op zich niet uit wat jouw fysieke conditie is.

Wat is Krav Maga?

Krav Maga ontstond in Israël en is het officiële gevechtssysteem (Close Combat systeem) van de IDF, de Israëli Defence Forces. Krav Maga is een gevechtssysteem en dus geen sport. Het is een evolutionair systeem dat rekening houdt met totale plaatje wat betreft (wettelijke) zelfverdediging. (rechten, context, rollenspel, wetgeving, scenario’s, biologie, fysica, psychologie, sociologie, trauma, wetenschappen, biomechanica, en nog veel meer)
We gaan dus niet enkel op stootkussens of pads slaan/trappen de hele training. Je krijgt verschillende, realistische tools mee die je kan gebruiken als de situatie zich aandient om jezelf en/of je naasten te beschermen. De mantra van Krav Maga is dus ten alle tijden: “Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht.” Het oplossen en vermijden van conflicten zijn de prioriteiten. Enkel en alleen als we die 2 laatsten niet succesvol hebben kunnen inlossen gaan we pas fysiek ingrijpen. 
We gaan meestal trainen op de worst case scenario’s – wat als je toch zou moeten vechten (verdedigen)? Je krijgt een aantal efficiënte en effectieve basistechnieken die gebaseerd zijn op natuurlijke reflexen en bio-mechanische bewegingen en waaruit je zelf een keuze kan maken wat voor jou het beste past. Voor de rest zijn concepten zoals gezond verstand, overdonderen, determinatie en voorwaartse druk, verbale kundigheid belangrijke peilers in een (fysieke) confrontatie. 

Heel goede realistische training in kleine groepen. Veel individuele aandacht en alles afgestemd op de persoon, wat kan je aan, waar liggen beperkingen etc,. Instructeur is erg gedreven en weet elke keer weer een interessante les te geven. Vind zeker een aanrader voor diegene die niet alleen aan zijn fysieke weerbaarheid wil werken op een zeer realistische wijze, maar ook aan de mentale. Alle denkbare scenario’s kunnen onderdeel zijn van een training en trainingen kunnen zelfs aangepast worden naar de persoonlijke wensen van de deelnemer. Van een overval op straat, een poging tot aanranding of een ruzie in een cafe, een aanval met een mes of vuurwapen, alles is denkbaar en trainbaar. Soms vinden trainingen plaats in een sporthal, maar ook in het bos, het strand of andere locatie.

Pim S. ~ Oostburg Nl.

Voordelen

 • Uw zelfvertrouwen groeit – mentale, fysieke en verbale weerbaarheid
 • Een beter overzicht van wat je kan doen bij een situatie waarbij jouw persoonlijke veiligheid en/of die van naasten in gevaar zijn
 • Versterken van je conditie op een multifunctionele manier
 • Tools waarin je zelf kan kiezen welke het best bij jou passen
 • Grotere determinatie – minder handelingsverlegenheid
 • Integratie van het “Fight-Flight-Freeze respons” in onze trainingscontext

Wat je mag verwachten

 • Miniscenario’s – rollenspellen
 • Basistechnieken Krav Maga
 • Basisprincipes – Concepten Krav Maga
 • Gevechtsbewegingen
 • Mini-fights
 • Wapentechnieken
 • Persoonlijke begeleiding
 • Beveiliging van een derde 
 • En nog veel meer

De nadruk ligt op het vermijden en oplossen van conflicten. Preventie, ontwijken, de-escaleren. Fysiek ingrijpen doen we pas als het echt niet anders kan. De trainingscontext gaat uiteraard vaak uit van dat laatste.

Een super groep waar je je direct thuis voelt en een gemoedelijke sfeer.
Professioneel gegeven lessen met oog op eerdere kennis van cursisten. Dus voor iedereen toegankelijk.

Christophe V. ~ Zeebrugge

 

Wat doet het nog?

 

Het brengt u meer in uw lichaamTeam / groepsgevoelJe krijgt meer vertrouwen en rust in het leven zelfInzichten en praktische tools om jezelf en naasten te verdedigen

Krav Maga brengt u dus meer in uw lichaam door voort te bouwen op natuurlijke reflexen en bio-mechanische bewegingen. Vandaar dat wij ook geen moeilijke, choreografische technieken aanleren. In een stressvolle situatie zijn fijn-motorische bewegingen veel complexer om uit te voeren en daardoor veel minder effectief en efficiënt

Zeer uitgebreide lessen, geweldige sfeer en voor werkelijk iedereen een aanrader!

Kristoffer R. ~ Knokke

Je hebt niets te verliezen, kom eens proeven van Krav Maga – Boek hier je gratis proefles! 

_DVT2452-bewerkt-2